Chocolade bewaren

Hoe moet je chocolade bewaren? 

Hartstikke lekker die chocolade van Chocolatie ChocoChic, maar: hoe moet u eigenlijk chocolade bewaren? Als u het aan 10 mensen vraagt krijg u 10 verschillende antwoorden. Uw buurvrouw bewaart bonbons in de koelkast, uw oma in haar nachtkastje en uw moeder legt ze open en bloot op tafel. Wij vinden het tijd om enkele tips met u te delen zodat uw chocolade lang lekker blijft. 

 

Zó moet u de chocolade bewaren:

Wij verwachten niet dat uw chocolade lang blijft liggen, want wie kan die heerlijke smaak nou weerstaan.

Ondanks dat willen wij u toch enkele tips mee geven!

 

  1. Bewaar uw chocolade niet in de koelkast

Chocolade vindt koude en vochtige plekken niet fijn. Kou en vocht trekken in de chocolade en tasten de structuur en smaak aan. Ook kan de kou ervoor zorgen dat er barstjes ontstaan in de buitenkant van de bonbon. Bewaar uw chocolade dus niet in de koelkast of in de badkamer, maar op een donkere droge plek.

  1. Bewaar uw chocolade niet op een warme plek

Het laatste wat we willen, is dat uw chocolade smelt voordat die in uw moet komt. Bewaar uw chocolade daarom niet op een te warme plek, een temperatuur tussen de 13 en 18 graden is perfect!

  1. Houd uw chocolade uit de buurt van kaas

Chocolade absorbeert vet-oplosbare stoffen, die ervoor kunnen zorgen dat de chocolade een beetje muf begint te ruiken en smaken. Producten die vet-oplosbare stoffen bevatten, zijn kaas, vis en vlees. Zorg dus dat uw chocolade ver uit de buurt blijft van deze producten.

  1. Bewaar uw chocolade in de verpakking

Chocolade heeft een hoog vochtgehalte. Wanneer uw chocolade bewaart buiten de verpakking, absorbeert het sneller vocht en dat kan ervoor zorgen dat er een wit laagje ontstaat. Hier zit natuurlijk niemand op te wachten, dus adviseren wij u om uw chocolade te bewaren in onze luxe verpakking.

  1. Bewaar uw chocolade op een donkere en droge plek

Inmiddels weet u dat u chocolade beter niet in de koelkast, in de badkamer of in de buurt van kaas kunt bewaren. Kies liever voor een plek waar het donker en droog is.